Midt-østen auberginer

1 aubergine

Salt, fenikkelfrø og malt cumin

Yoghurtsaus:

yoghurt

1 fedd finhakket hvitløk

mynteblader

saften av 1/2 sitron

Salt, malt cumin og sumak

Granateplefrø til pynt

Del auberginen på langs og skjær rutemønster. Fenikkelfrø, malt cumin og salt blandes med olje og gnis inn i auberginene. Deretter legges de i en ovnsfast form med snittflaten ned. Stekes i ovnen på 150 grader i ca. 30-40 minutter eller til skinnet ser litt brent ut og auberginene er myke. Deretter legges de på en rist og grilles i 5 minutter. Bland sammen ingrediensene til yoghurtsausen.

Når auberginene er ferdige i ovnen kan de danderes på en tallerken med tilhørende saus, eventuelt pyntet med granateplefrø og mynteblad. Kan gjerne serveres som en del av meze med tabbouleh, hummus… og masse annet godt. Ellers også en god rett i seg selv!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s