Kasha

Jeg er fascinert av retter med spennende navn, som for eksempel den israelske retten shashuka, engelske crumpets – og nå den jødiske grøten kasha.

På engelsk refererer kasha til hel bokhvete. I Øst-Europa omtales kasha som en grøtrett, denne kan være laget av mange typer korn – henholdsvis bokhvete, bygg, hvete, rug eller hirse.

På tross av sitt navn er ikke bokhvete et kornslag, det er heller en nøtt – og fjern slekting av rabarbrafamilien. Bokhvete er rik på fiber, kalsium, jern og b-vitaminer! Jeg synes Kasha lukter og smaker høst… Den er vakker og smaker godt.

Kasha-grøt

1 porsjon

50 gram hel bokhvete

2 dl vann

  • Bokhveten ristes i en stekepanne på middels varme.
  • Kok opp vann og tilsett den ristede bokhveten.
  • La grøten småkoke på middelsvarme til all væsken har absorbert, ca. 10 minutter.

Severes gjerne med kald melk og valgfri topping.

Ideer til topping:

  • Elpe+Tranebær: Epleterninger stekes i kanel, litt smør og vann til de er møre, tilsett tørkede tranebær mot slutten.
  • Peanøttsmør+Banan: Banan i skiver og ønskelig mengde peanøttsmør.
  • Aprikos+Kokos: tørked aprikos i små biter (kokes med bokhveten om man ønsker «myk» konsistens) og finrevet kokos.
  • Morning glory: granateplefrø og fiken (bildet)

inspirert av: http://www.teaandcookiesblog.com/

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s