Bobotie

Sør-afrikas nasjonalrett? Krydret, søtlig og fargerik kosemat!

IMG_6436

BOBOTIE

Nok til ca. 3 personer

1 løk, finhakket

1/2 syrlig eple, f.eks Granny Smith

1 ss ingefær, raspet

1/2 ts gurkumeie

1 ss karripulver

500 g kjøttdeig av storfe

1/4 kopp skivede mandler

1 ss mangochutney

1 ss sitronsaft

2 skiver brød, uten skorper

1 kopp melk

2 egg

et knivsodd malt muskatnøtt

1/2 ts finrevet sitronskall

2 laubærblader

Forvarm ovnen til 160 grader.

Stek løk, eple og ingefær i stekepanne med olje. Rør med jevne mellomrom til løken er bli myk og gyllen i fargen. Tilsett gurkumeie og karripulver, deretter kjøttet. Stek på middels høy varme til kjøttet er gjennomstekt, bruk en stekespade til å bryte opp kjøttdeigen i mindre biter. Tilsett mandlene.

Bryt brødskivene i store biter. Disse legges i en liten bolle og dekkes av melk og bittelitt salt. La brødet stå til melken er absorbert. Tilsett brødet  i pannen med kjøttblandingen. Rør med jevne mellomrom til kjøttet i bunnen av pannen begynner å bli brunt. Deretter tilsettes mangochutney og sitronsaft. Rør godt og skru av varmen, smak til med salt og pepper.

Pannens innhold fordeles jevnt i en ovnsfast form, trykk kjøttet ned slik at det danner et kompakt underlag for melkeblandingen.

Visp sammen egg, muskatnøtt, sitronskall og melk i en middels stor bolle. Hell blandingen over kjøttet og legg laubærbladene på toppen. Stek til overflaten er gyllen og ikke lenger flytende, ca. 35-45 minutter. La bobotien avkjøles litt før servering.

Forslag til tilbehør: ris, salat med kokosflak, banan i skiver, chutney, frisk koriander…

IMG_6437 IMG_6442

Jeg tok utgangspunkt i  denne oppskriften.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s